RAMKOERS is een muziektheatervoorstelling van BOT, regisseur Vincent de Rooij en  productiehuis Oost-Nederland (ON).

Muziektheatergroep BOT ()Muziektheatergroep BOT bestaat uit Job van Gorkum, Tomas Postema, Doan Hendriks en Geert Jonkers. De groep heeft vanaf zijn debuut op Oerol 2009 een markante eigen taal ontwikkeld. Balancerend op een scherp randje nemen ze je mee in hun recht-voor-zijn-raap-theater met zelfgemaakt instrumentarium, ongepolijste beeldenpoëzie en kleine liedjes met een groot hart. BOT schuurt, raakt en roert zijn het publiek en probeert tegen de klippen op hoop te putten uit de drek die ‘t leven soms is.

BOT maakt onder andere Het Geluid Van, een serie locatievoorstellingen in industriële erfgoedpanden, en is te zien in MIJN FAUST, een ‘Goethe meets Tom Waits’-bewerking van de klassieker Faust. In RAMKOERS doen ze er een schep bovenop en vertellen ze voor het eerst hun eigen verhaal in een autonome, toerende festivalproductie.

> www.wijzijnbot.nl
> Facebook 

 

Vincent de RooijVincent de Rooij is theatermaker en beeldend kunstenaar. Als regisseur en speler was hij betrokken bij een groot aantal voorstellingen van theatergroep Dogtroep en nu toert hij met zijn eigen performances op festivals. De aard van zijn werk is vaak absurdistisch, poëtisch, dramatisch en bevat veel humor.

Eerder regisseerde hij ook een van de edities van Het Geluid Van, waarbij hij samen met BOT een locatievoorstelling maakte in een voormalig koelhuis.

www.vincentderooij.nl

 

 

Logo_ONProductiehuis Oost-Nederland (ON) bedenkt, maakt en verkoopt culturele producties. Binnen deze producties is popcultuur het uitgangspunt en ‘ongebruikelijke dingen voor normale mensen’ het motto.

Dit levert projecten op als Kyteman’s Hiphop Orkest, NO blues, De Beer Die Geen Beer Was en Knarsetand. ON heeft vanaf de oprichting van BOT nauw samengewerkt met het viertal, onder andere in de serie Het Geluid Van en de voorstelling MIJN FAUST.

> www.oninternet.nl
> Facebook