Alle praktische zaken rondom RAMKOERS op Oerol vind je hier.

Uitverkocht
Alle voorstellingen van RAMKOERS waren binnen enkele uren uitverkocht, hierdoor zijn alleen nog enkele eilandtickets beschikbaar aan de dagkassa op het festival. Voor meer info zie www.oerol.nl.

Locatie

RAMKOERS is te zien in Schuur Jelle Cupido aan de straat Lies 24a in Terschelling, deze locatie heeft ook wel de code Oost:22.

Data & tijden
BOT speelt RAMKOERS op deze dagen en tijden:

10 juni – 17:30
11 juni – 17:30 en 21:30
12 juni – 17:30 en 21:30
13 juni – 17:30 en 21:30
14 juni – 17:30 en 21:30
15 juni – geen voorstelling
16 juni – 17:30 en 21:30
17 juni – 17:30 en 21:30
18 juni – 17:30 en 21:30
19 juni – 14.00

Meer info
www.botspeeltramkoers.nl
www.oerol.nl

balk

 

Muziektheatergroep BOT na zeven jaar terug op Oerol
Muziektheatergroep BOTBOT keert na debuut in 2009 terug met succesvoorstelling RAMKOERS

Wat gebeurt er als je een stel experimentele machinebouwers en theatrale muzikanten bij elkaar zet? Geert Jonkers, Doan Hendriks, Job van Gorkum en Tomas Postema gingen de uitdaging aan en trokken in 2009 op goed geluk naar Oerol met een gehuurde brandweerwagen vol zelfgebouwd instrumentarium. Muziektheatergroep BOT was geboren. Het viertal ontwikkelde een markante eigen taal en maakte samen met productiehuis Oost-Nederland succesvolle muziektheatervoorstellingen zoals Mijn Faust en de locatiereeks Het Geluid Van. Zeven jaar na hun debuut komt BOT terug met pronkstuk RAMKOERS, van 10 tot en met 19 juni te zien op Oerol.

In RAMKOERS vertelt BOT voor het eerst haar eigen verhaal in een autonome, toerende festivalproductie. De voorstelling was dé festivalhit van Deventer op Stelten, Over ‘t IJ en Festival Mundial, speelde in Europa en kreeg aanvragen van Zuid-Afrika tot Rusland. Dit jaar trekt de voorstelling niet alleen verder naar Estland en Duitsland, maar strijkt ook een dikke week neer op Oerol. Festivaldirecteur Joop Mulder: “RAMKOERS is zo’n typische Oerol-voorstelling waar veel bezoekers hun hart bij zullen ophalen. Gekke uitvinders die prachtig beeldend muziektheater maken. Een echt cadeautje!”

BOT speelt RAMKOERS - scènefoto (Karel Zwaneveld)BOT speelt RAMKOERS
RAMKOERS is een voorstelling van muziektheatergroep BOT, regisseur Vincent de Rooij en productiehuis Oost-Nederland. Wat kunnen Oerol-bezoekers verwachten? Audiomachinist Geert Jonkers: “Een klassiek toneelstuk hoef je bij ons niet te verwachten. Meer één ‘brok gebalde energie’, zoals de Volkskrant het zo mooi noemde. Het is een muzikale uitputtingsslag waarin we het publiek met grote zelfgemaakte muziekmachines en kleine breekbare liedjes meenemen van beukend hard tot breekbaar zacht. We hebben geen vast decor maar een speelvloer die voortdurend onder constructie is.”

Nieuwe plannen in de maak
Na dit festivalseizoen richt BOT zich op de toekomst. In het najaar werkt de muziektheatergroep samen met productiehuis Oost-Nederland en regisseur Vincent de Rooij aan een nieuwe tourvoorstelling die vanaf 2017 zal spelen. Ze krijgen hiervoor steun van Fonds Podiumkunsten en provincie Overijssel. Tomas Postema: “We zijn sinds ons debuut op Oerol heel wat voorstellingen en bezoekers verder, en verheugen ons om alle opgedane ervaringen in een nieuwe voorstelling te verwerken. We zetten hiermee de lijn voort van grote projecten zoals RAMKOERS en onlangs Het Geluid Van Stroom, een locatievoorstelling in een van de grootste energiecentrales van ons land. In vier weken speelden we veertig voorstellingen voor vierduizend bezoekers, de reacties waren overweldigend.”

RAMKOERS op Oerol
Tijdens Oerol 2016 is RAMKOERS meermaals per dag te zien in Schuur Jelle Cupido, van 10 tot en met 19 juni. De reguliere online voorverkoop voor Oerol 2016 start op woensdag 25 mei. Meer informatie over de voorstelling is te vinden op www.botspeeltramkoers.nl.
RAMKOERS op Oerol