20150710 Over het IJ

Foto: Saris & den Engelsman

Van Tallinn tot Terschelling veel belangstelling voor muziektheatergroep BOT

 

Gisteren om 20:00 startte de voorverkoop van Oerol, het jaarlijkse theaterfestival dat van 10 tot en met 19 juni plaatsvindt op Terschelling. De voorstelling RAMKOERS van muziektheatergroep BOT verkocht al binnen enkele uren uit, waardoor er voor de zeventien speelbeurten op het festival nu enkel nog eilandtickets verkrijgbaar zijn. BOT en productiehuis Oost-Nederland adviseren bezoekers hier op tijd bij te zijn omdat het slechts om enkele kaarten gaat aan de dagkassa.

Muziektheatergroep BOT ontwikkelde vanaf zijn debuut op Oerol in 2009 een markante eigen taal en maakte samen met productiehuis Oost-Nederland succesvolle muziektheatervoorstellingen zoals Mijn Faust en de locatiereeks Het Geluid Van. Zeven jaar na hun debuut keren de mannen terug naar het eiland met hun tourvoorstelling RAMKOERS. De voorstelling was de festivalhit van Deventer op Stelten, Over ‘t IJ en Festival Mundial, speelde in Europa en kreeg aanvragen van Zuid-Afrika tot Rusland. Dit jaar trekt RAMKOERS niet alleen verder naar Estland en Duitsland, maar strijkt ook een dikke week neer op Oerol. Festivaldirecteur Joop Mulder: “RAMKOERS is zo’n typische Oerol-voorstelling waar veel bezoekers hun hart bij zullen ophalen. Gekke uitvinders die prachtig beeldend muziektheater maken. Een echt cadeautje!”


Eilandtickets op Oerol
Tijdens Oerol zijn er alleen aan de dagkassa nog enkele tickets verkrijgbaar voor RAMKOERS. De voorstelling speelt van 10 tot en met 19 juni meermaals per dag in schuur Jelle Cupido op Terschelling. Meer informatie en het laatste nieuws is te vinden op www.botspeeltramkoers.nl.